CNR-logo

Meer over de website ] de hobby ] de club ] de leden ] de teksten ] de weblinks ]

 

 

Start
Terug

 

Enkele leden van de CNR hebben zelf ook internet-sites, sommigen met geluid.

Amsterdam Business & Wildlifefilm Productions van Josephine Hamming. Zij maakt "ambachtelijke natuurproducties", zoals The war of the ants, Go butterflies go, Dossier MKZ, Avondrood en Priorij Emmaus. Op de site staan ook enkele korte fragmenten van de films met geluid. Zij heeft ook een site speciaal over de film Go butterflies go.
Gooise Geluiden en aanverwante pagina's van Rombout de Wijs (including sounds). Behalve natuurgeluiden uit het Gooi zijn hier ook pagina's te vinden over vleermuizen, nachtelijke geluiden van meerkoeten en ransuilen, en over diverse soorten bijzondere sprinkhanen en krekels. Het zijn dus allemaal dieren die geluid maken.... Rombout is helaas overleden en zijn websites zijn offline. Wel zijn zijn pagina's nog in te zien via de WayBackMachine.
Unicorner  Peter Smith componeert al geruime tijd ontspanningsmuziek; daarbij gebruikt hij graag allerlei geluiden uit de natuur: branding, beek of rivier, regen, windgeruis, storm, onweer, brandend hout, insecten, vogelzang, walvis, dolfijn e.d. Juist deze combinatie: natuurgeluiden en muziek, blijkt voor veel mensen heel ontspannend te werken. Op www.unicorner.nl staan veel luister-demo’s van de elf CD’s die nu beschikbaar zijn. De tien zelfgebrande daarvan kunnen tegen een geringe vergoeding besteld worden. Daarnaast is er een commerciële AudioStrobe-CD; die is duurder..
Wat Zingt Daar, een website over het gelijknamige boek met CD van ons lid Dick de Vos, samen met Luc De Meersman en Henk Meeuwsen (CD). 
Artists for Nature Foundation  is een organisatie waar ons lid Hans Rademakers bestuurslid van is.
Ons lid Miranda Klaij verhuurt accomodaties voor natuurliefhebbers in een natuurpark in Estland, hier is haar site.
De fotosite van Henk van Harskamp.
Nico Warnaar is ook redacteur van de NVG, de Nederlandse Vereniging voor Geluid- en Beeldregistratie.
Deze site is van Han Haanstra van de Twentse Geluidsjagers.
Natuurgeluiden.nl. De website van Henk Meeuwsen over zijn natuuropnamen en natuuropnamen CD's.
De fotosite van Jos Ketelaar.
De homepage van Joop Nijenhuis met daarin ook uitvoerig informatie over geluidsopname-apparatuur.
 

Page Update: 09-01-2020 «·» © CNR/fw