CNR-logo

de website ] de hobby ] de club ] de leden ] de teksten ] de weblinks ]

 

de seizoenen

 

Start
Terug
de lente
de zomer
de herfst
de winter

 

 

Wim Rougoor

Deze pagina's zijn nog steeds 'under construction'. Vandaar dat de hoeveelheid informatie nog zeer beperkt is. De huidige teksten geven u meer een indruk van wat komen gaat ...

lente

De dagen worden al steeds langer. We schakelen al vroeg over naar 'zomertijd' en hebben daardoor meteen al langere avonden. 's-Morgensvroeg beginnen de vogels al te zingen terwijl de meesten van ons nog op één oor liggen. De eerste trekvogels arriveren. Lenteboden gaan bloeien.

zomer

Hoogtijdagen voor mens en dier. De meesten van ons denken vooral aan de komende vakantie, maar voor de meeste dieren is het nog hard werken om hun jongen groot te brengen. Sommige vogels beginnen zelfs al aan een tweede legsel. Muggen, vliegen, wespen, rupsen en andere insecten volop.

herfst

De tijd van verval nadert. Misschien nog even een aardige nazomer? Al plannen voor de wintersport? Volwassen en jonge vogels verzamelen de nodige reserves voor een lange en barre tocht naar verre oorden. Onbekende geluiden vliegen 's-nachts over.

winter

Zullen we deze keer sneeuw krijgen? Misschien een witte Kerst? Voorbereidingen voor een winterslaap. Vreemde gasten uit verre streken. Is er genoeg voedsel voor iedereen?

 

Page Update: 22-07-2015 «·» © CNR/FW