CNR-logo

de website ] de hobby ] de club ] de leden ] de teksten ] de weblinks ]

 

Peter Smith

 

Start
Terug

 

 

 
Peter Smith
Peter Smith – actief lid sinds 2002 / eigen site: www.unicorner.nl

interessegebieden:
de elementen: stromend water, rollende keien, haardvuur, wind
sfeeropnamen: bos, heide, vogelkoor, stilte
 
    voorbeeld-opnames:  
  waterval 1. watervalletje in heemtuin de Zomp in Oosterbeek:
helder geklater van de vijver-overloop in dit prachtige brongebied van de Zuiderbeek, gelegen in het Zweiersdal; opname oktober 2010, op een zondagmorgen.

 
    2. rollende stenen in een rotsspleet, St. Ives, Cornwall:
telkens als de branding in de rotsspleet dringt en zich daarna weer terugtrekt, worden een aantal rolkeitjes meegesleurd; opname tijdens een zonnige zomerdag in 2003, op een rotsig strand in de buurt van St. Ives.

 
    3. wind door naaldbomen in een bos bij Groesbeek:
het geluid van de wind door een naaldbos is heel anders dan bij een loofbos; in deze opname, gemaakt op een winderige voorjaarsdag in april 2003, hoor je hem bovendien heel mooi van rechts naar links gaan.

 
   vennen 4. boompieper in de Hatertse Vennen bij Nijmegen:
op tweede Paasdag 2010 had ik geluk: met op de achtergrond kerkklok-gebeier, af en toe versterkt door de wind, zingt een boompieper; eerst vanuit een solitaire boom ergens midden in het heideveld, later vliegt hij omhoog en strijkt neer in een andere boom, veel dichterbij; ik draai me naar hem toe met de recorder en gelukkig zingt hij vol overgave verder; andere geluiden: ganzen die voorbijvliegen (zacht) en wat kraaien.

 
    apparatuur

De nummers 1 en 4 zijn gemaakt met een Olympus LS-10, de nummers 2 en 3 met Soundman OKM II in-ear microfoons in combinatie met een Sharp MD-recorder type 831; alle opnames zijn niet bewerkt.

 
    toepassing van de opnamen

Al geruime tijd componeer ik ontspanningsmuziek; daarbij gebruik ik graag allerlei geluiden uit de natuur: branding, beek of rivier, regen, windgeruis, storm, onweer, brandend hout, insecten, vogelzang, walvis, dolfijn e.d. Juist deze combinatie: natuurgeluiden en muziek, blijkt voor veel mensen heel ontspannend te werken. Op mijn site staan veel luister-demo’s van de elf CD’s die nu beschikbaar zijn. De tien zelfgebrande daarvan kunnen tegen een geringe vergoeding besteld worden. Daarnaast is er een commerciële AudioStrobe-CD; die is duurder.

contact:

graag via de contact-pagina van www.unicorner.nl

Bijgewerkt 26-8-2014

 

 

Page Update: 01-04-2017 «·» © CNR/FW