CNR-logo

de website ] de hobby ] de club ] de leden ] de teksten ] de weblinks ]

 

Jan Ivangh

 

Start
Terug

 

 

 
Jan Ivangh
Jan Ivangh – actief lid sinds 1987 (oprichting CNR), erelid sinds 2010, overleden 2012

interessegebieden:
vooral vogels, maar ook bijvoorbeeld padden en kikkers
sfeeropnamen: overal vandaan . . .
 
    voorbeeld-opnames:  
  waterval 1. Roodmus op Terschelling, februari 1998
Terwijl de 'Oerol' kunstuitingen op Terschelling in zowel beeld als geluid worden getoond zingt in Midsland de vrij zeldzame Roodmus. Voor Jan Ivangh een goede reden om er op uit te gaan en hem niet alleen op de geluidsband vast te leggen, maar ook te 'vangen' op schraapkarton (board). Wat u hier ziet is in wezen een aquarel, maar door het schraapkarton kon hij ook bepaalde figuren en motieven er uit krassen. Dit geeft dan weer een heel speciaal effect, maar daarvoor moet je ze eigenlijk in het echt zien. Net als de Roodmus trouwens.

 
    2. Eidereend

 
    3. Visdief

 
    waterval toepassing van de opnamen:

Om ook anderen te kunnen laten genieten van de mooie opnamen die hij sinds 1953 had opgenomen stelde Jan een reeks CD’s en klankbeelden samen. Deze klankbeelden en CD’s hebben allemaal een aquarelletje als voorkant. Om een indruk te geven van Jan’s brede belangstelling hier een aantal voorbeelden:

Excursies
In Ontario, Canada
In Nieuw Zeeland het Noordereiland
In Nederland het Bargerveen, Moddergat, Veluws bos, Fochteloërveen, verlaten Limburgs grintgat, Kuinderbos, Duinmeer, Lauwersmeer; Koegelwieck en waddendijk op Terschelling.
Natuurreservaten: De Gasterense Duinen, Diependal in Hijken, de Heest bij Taarlo, moeras bij Grollo, Balloërveld, Dwingelderveld.

Klankbeelden
Van Zuiderzee tot Flevopolder, Waddenmuziek, Wadgeluiden vanaf de Waddijk, Wadlopen, Kikker en Paddenland

waterval  
 

web statistics

Page Update: 01-04-2017 «·» © CNR/FW