CNR-logo

de website ] de hobby ] de club ] de leden ] de teksten ] de weblinks ]

 

Hans Rademakers

 

Start
Terug

 

 

Over de cineast...

Hans Rademakers (63), woont in Austerlitz nabij Zeist, is gehuwd met Sylvia en heeft drie zonen. Hij is een expert in marketing en communicatie, een van de grondleggers van Apple Benelux en heeft als manager en directielid gewerkt voor diverse medium en grote bedrijven in diverse Europese landen. Sinds 1991 was hij zelfstandig marketing consultant en heeft bedrijven en afdelingen opnieuw gestructureerd. Hij werkte o.a. voor diverse TV-bedrijven, energiereuzen en het Ministerie van VWS, RIVM en andere. Ook was hij drie jaar Algemeen Directeur van het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing).

Sinds 2000 koesterde Hans steeds meer belangstelling voor zijn oude liefde, het maken van natuurfilms. Hij heeft altijd een bijzondere belangstelling gehad voor de natuur in zijn totaliteit en het dier in zijn eigen omgeving.

Sinds enige tijd filmt hij full time en heeft sindsdien diverse producties gemaakt zoals:  · 

Grauwe Kiekendief (Stichting Grauwe Kiekendief)

De laatste korhoenders in Nederland, (Staatsbosbeheer)

Het Jaar van het Kasteel (Nederlandse Kastelenstichting)

Kraanvogels en zeearenden in Polen

Damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Vale gieren en de lammergier in de Spaanse Pyreneeën i.s.m. met Kees Wouterse (Aragon)

De slechtvalk op een watertoren in Duitsland (Bocholt)

Het Hybride Project (Stichting “De Duurzame Bij”, over de introductie van een nieuwe bijensoort, ter bestrijding van de Varoamijt)

Portret van de Havik

Donaudelta

Kwettters en Spetters

Bosbewoners

Wisenten, bever, otter, vos en zeearenden in Bialowieza in Polen (hier een preview)

Steenarend, auerhaan en korhoenders in Noorwegen  

Filmflits over een meeuw die op iemands hoofd meelift (zie hier)

Over Nieuw-Zeelandse Haka in Nederland (zie hier, naar beneden scrollen)

·     Nog onbewerkt materiaal in High Definition:  

Beren en wolven in Finland

Kraanvogels, schreeuwarend en zeearenden in Duitsland

New Zealand

New Foundland
 

Ook maakte hij enkele bedrijfsfilms, o.a. voor Interaction (commercial), Bell Sell (telemarketing) en de Europese Commissie (bioterrorisme).

Voorts maakte hij enkele tientallen andere films, o.a. 13 films over paardrijden in het buitenland, vakantiefilms en “zomaar”.

Sinds 2007 is hij bestuurslid van Artists for Nature Foundation, een internationaal georiënteerde stichting op natuurbeschermingsgebied. ANF stelt zich ten doel om via gerenommeerde wildlife artists, boeken, toonstellingen en kunst, belangrijke natuurgebieden onder de aandacht te brengen en veilig te stellen. E.e.a. in samenwerking met WWF, Birdlife International, Crossbill Foundation, e.a. Schiermonikoog was het eerste project.

Voor ANF maakte hij twee films in India (bescherming tijger), de Donau Delta, de Hula Valley in Israël en Sark, een van de kanaaleilanden. (zie www.artistsfornature.com)

Rademakers vindt het belangrijk dat mensen ook om en nabij hun huis van natuur kunnen genieten. “Kwetters en Spetters” geeft hiervan een goed beeld. Deze film werd door  Vogelbescherming in Nederland in het assortiment gebracht. De film “Bosbewoners” laat dieren zien die mensen niet zo makkelijk zullen tegenkomen, maar die wel in hun directe leefomgeving voorkomen. Deze twee films werden in één bundel onder de naam  “Natuur Nabij”door het dagblad Trouw aangeboden als lezersaanbieding.

Hans is sinds 2006 lid van CNR en erg tevreden met het lidmaatschap.

“Je leert er veel van, het zijn prettige mensen en er is veel belangstelling en respect voor elkaars werk, dat zijn enkele dingen die mij zijn opgevallen. De laatste tijd komt er ook steeds meer leven in de brouwerij, hoewel het wel steeds dezelfde mensen zijn die het werk doen. Maar ja, dat zie je eigenlijk overal. Mijn primaire interesse gaat uit naar het maken van films, waarvan geluid en geluidsbewerking een belangrijk onderdeel is. Ik ben dus geen schotelenthousiast, maar juist daarom is het kennisnemen op een kwalitatief hoog niveau van geluidsperikelen zo belangrijk. Anderzijds kan ik me niet goed voorstellen dat je eens op je gemak naar je opgenomen watervalletjes en duinpiepers gaat zitten luisteren. Bij mij ontbreekt dan absoluut het beeld. Door af en toe eens een film te draaien tijdens de bijeenkomsten van CNR denk ik dat we het weer aardig compenseren.”

Hans filmt in High Definition met een Canon XH A1 camera. Zijn microfoon is een Rřde TG2 en hij is daar buitengewoon tevreden over. “Ook als hij via een 40 meter lange kabel is verbonden aan de camera in de schuilhut en is ingesneeuwd, blijft hij nog prima opnamen registreren. Dat gaat helemaal goed”

De films worden meestal weggegeven, iets waar Hans eigenlijk al heel lang verandering in wil brengen, want (veel) reizen en filmen is niet echt goedkoop.

Mobiel: 06-54338037

e-mail: 

 bijgewerkt 25-10-2012

 

web statistics

Page Update: 22-07-2015 «·» © CNR/FW